شما اینجا هستید

اخبار گنبد » صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال کشور

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گنبدی‌ها، ظهر جمعه ۱۲ دی‌ماه ۱۴۰۴، سازمان هواشناسی کشور با توجه به شدت بارش‌ها در نوار شمالی ایران، از صدور هشدار سطح نارنجی خبر داد. براساس اعلام «فریبا گودرزی» کارشناس سازمان هواشناسی، استان گلستان به همراه گیلان، مازندران و خراسان شمالی در معرض بارش‌های شدید باران و برف، وزش باد تند و کاهش محسوس دما قرار دارند. این شرایط جوی می‌تواند منجر به اختلال در تردد جاده‌ای، لغزندگی معابر و آب‌گرفتگی در مناطق پست و ساحلی استان شود.

فریبا گودرزی، کارشناس سازمان هواشناسی کشور، در گفت‌وگو با خبرنگاران، ضمن اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی برای شمال کشور گفت: «استان گلستان امروز و فردا شاهد بارش قابل توجه برف و باران خواهد بود و کاهش قابل توجه دمای هوا در محدوده کوهستانی، جاده‌های مواصلاتی و مناطق سردسیر استان پیش‌بینی می‌شود.»

وی افزود: «از شهروندان در گلستان و به‌ویژه از ساکنان مناطق کوهستانی و عشایر تقاضا می‌شود از هرگونه فعالیت کوهنوردی، جابه‌جایی در ارتفاعات و سفرهای غیرضروری خودداری کنند و خودروهای شخصی را به تجهیزات زمستانی مجهز سازند.»

همچنین وی با اشاره به تداوم شرایط ناپایدار طی روزهای آینده اظهار کرد: «روز شنبه بارش‌ها در استان‌های ساحلی از جمله گلستان و مازندران تداوم می‌یابد و در برخی مناطق شمالی کشور، وزش باد شدید همراه با کاهش محسوس دما رخ خواهد داد. از روز یکشنبه، با حرکت سامانه بارشی به سمت شرق، بارش‌ها به تدریج در خراسان شمالی و خراسان رضوی ادامه می‌یابد.»

گودرزی در ادامه از پایداری جوی از روز دوشنبه در اغلب نقاط کشور خبر داد و افزود: «با پایان فعالیت سامانه بارشی، احتمال افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای بزرگ و صنعتی از جمله تهران و البرز وجود دارد. همچنین از اوایل هفته آینده شاهد افزایش نسبی دما در استان گلستان و نوار شمالی کشور خواهیم بود.»

وضعیت دما و بارش در استان گلستان و شمال کشور

بر اساس گزارش‌های میدانی سازمان هواشناسی، در روز جمعه و شنبه (۱۲ و ۱۳ دی‌ماه) شهرهای شمالی استان گلستان به ویژه گنبدکاووس، بندرترکمن، کردکوی و ارتفاعات منطقه آزاد اینچه‌برون با بارش باران و در نواحی مرتفع‌تر مانند مناطق کوهستانی جلگه و خوش‌ییلاق با بارش برف مواجه خواهند شد.

دمای هوا در نقاط مرتفع گلستان تا ۲ تا ۴ درجه زیر صفر پیش‌بینی شده است و احتمال یخ‌زدگی سطح جاده‌ها، کندی تردد و اختلال در ترافیک وجود دارد.

کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت ساحلی گلستان و دریای خزر گفت: «دریای خزر طی دو روز آینده مواج و متلاطم خواهد بود و توصیه می‌شود شناورهای سبک و صیادی در این مدت از فعالیت خودداری کنند.»

جمع‌بندی و توصیه‌های ایمنی

با توجه به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی، دستگاه‌های اجرایی و امدادی استان گلستان از جمله اداره‌کل مدیریت بحران استانداری، راهداری، هلال‌احمر و شهرداری‌ها در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند.

به شهروندان توصیه می‌شود در روزهای آینده از سفر به مناطق کوهستانی و جنگلی پرهیز کرده، خودروها را به زنجیر چرخ، ضدیخ و تجهیزات زمستانی مجهز کنند و از نزدیک شدن به رودخانه‌ها و مسیل‌ها در زمان بارش شدید خودداری نمایند.

گفتنی است که با تداوم بارش‌ها تا صبح شنبه و آغاز پایداری جوی از روز دوشنبه، انتظار می‌رود شرایط جوی استان گلستان به تدریج به حالت عادی بازگردد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی گنبدی ها | جامع ترین وب سایت خبری شهرستان گنبدکاووس